21:10 ч.

13.04.16

2 мин.

2499

8

0

Експерти: Влагайте в акции, не в депозити

от Валерия Стойкова |

Експерти: Влагайте в акции, не в депозити

Ниските лихви по влоговете ще се задържат още дълго време


Ниските лихви по депозитите ще се запазят в обозримото бъдеще. Това прогнозира Димитър Желев, председател на Съвета на директорите на "Алианц България холдинг" по време на "Ден на инвестициите 2016", организиран от УниКредит Булбанк.


Всички лектори бяха категорични, че сега не е време за традиционните банкови депозити, а трябва да се инвестира в пазарни инструменти. Това е много препоръчително при ниска инфлация и нисък икономически растеж, каквито са условията в момента. Монетарната експанзия, която превеждат централните банки в Европа и Азия, стабилизирането на ниски нива на цените на петрола, както и ситуацията в Китай са другите глобални фактори, които влияят благоприятно за изгодно инвестиране във финансови инструменти. Като основно правило обаче трябва да се спазват някои важни условия - да се инвестира редовно, да се започне отрано, да не се теглят парите панически, ако пазарите тръгнат надолу, посъветва Явор Ачев, мениджър за България на Пайъниър Инвестмънтс. Той препоръча инвестирането във взаимни фондове и изтъкна предимствата им - възможности за незабавна ликвидност без загуба от доходност, капиталовата печалба от инвестиции във фонд не се облага с данъци, както и възможност да се влагат малки суми.


При ниските лихви, които повечето банки дават по депозитите, Пайъниър отчита средна годишна доходност за 2015 г. от 6,47%. Ачев напомни, че в момента някои фондове, включително и Пайъниър, са намалили чувствително входната такса при инвестиране. Диверсифицирането на портфейлите също е един от задължителните добри ходове при инвестирането, съветват консултанти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:47 · 14.04.2016
Фондовете на Pioneer са ОК. Могат да се купят и от Булбанк, дават много добра доходност в сравнение с банковия депозит. Просто там има фондове с различна насоченост. Важно е да се избере този с най-правилен инвестиционен портфейл и цели. А акции на международните пазари могат да се купуват и от БГ и то съвсем лесно. Просто пишещите, които се изказват явно не са запознати. Един човек, който мисли, че всички са мошеници е трудно да му се обясни нещо смислено.
Потребител · 09:13 · 14.04.2016
@Потребител НЯМА НУЖДА ДА НИ ОБЯСНЯВАШ. ОЩЕ В БИБЛИЯТА ПИШЕ ЗА ФАРИСЕИТЕ. ДНЕШНИТЕ ИМ НАСЛЕДНИЦИ ГИ ЗНАЕМ. ДОСТА ХОРА ОСТАНАХА БЕЗ АПАРТАМЕНТИ. ДОРИ ДЕЦАТА ИМ СА ЗАДЛЪЖНЕЛИ. МОШЕННИК АКО НЕ ЗНАЕШ ПРОИЗЛИЗА ОТ " МОШЕ "
Потребител · 03:39 · 14.04.2016
за бога хора нe купуваитe, нe слушаитe тeзи финансови изманици
идва криза, в Амeрика вeчe сe говори за нова рeцeсия
купуваитe злато
Потребител · 22:43 · 13.04.2016
АКЦИИТЕ СИ ГИ ЗАВРЕТЕ ОТЗАД .С МОШЕ НЕ МЕРЯ ПИШКАТА ЩОТО МОШЕ Е МОШЕННИК
Потребител · 21:16 · 13.04.2016
То е така, само дето в България няма истински пазар от които да де купят акции. Всичко е шменди капели. Др. Димитър Желев, къде мога да видя какви заплати взимат борда на директорите и минаджмента на вашата компания???
Потребител · 02:33 · 14.04.2016
@Потребител Не е необходимо да купиш акции от българската борса. Онлайн може да купиш акции отвсякъде.
Потребител · 03:35 · 14.04.2016
@Потребител Става въпрос за масово, не 100 -но човека да си отворят сметки. Идеята е в България да се инвестират, не по чужбините
Потребител · 09:16 · 14.04.2016
@Потребител ДА ИНВЕСТИРАМ В БЪЛГАРИЯ ЛИ.ТИ ЛУД ЛИ СИ. В ПРЕДПРИЯТИЕ КОЕТО ИМА 25 НАЧАЛНИКА И 10 РАБОТНИКА. ИЛИ В ПРЕДПРИЯТИЕ В КОЕТО РАБОТНИЦИТЕ МИЗЕРСТВАТ А ШЕФА СЕ ВОЗИ В ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ АВТОМОБИЛ КУПУВА НАЙ- СКЪПОТО НА ЖЕНВА СИ И НА КУРВАТА СИ. АЗ ПАРИ В БЪЛГАРСКАТА КОЧИНА НЕ ИНВЕСТИРАМ. ДОРИ СЕ НАДЯВАМ ТАЗИ КОЧИНА СКОРО ДА СЕ РАЗПАДНЕ. КОЛКОТО ПО- БЪРЗО СТАНЕ ТОВА ТОЛКОВА ПО- БЪРЗО ЩЕ ИЗГРАДИМ НАНОВО РОДИНАТА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент