18:00 ч.

07.03.18

1 мин.

0

2

0

ЕБВР ще консултира МОСВ при усвояването на европари

от редактор |

ЕБВР ще консултира МОСВ при усвояването на европари

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа споразумение за консултантски услуги с Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, съобщи пресцентърът на МОСВ.


Споразумението e изготвено в изпълнение на Меморандума за разбирателство между правителството на България и ЕБВР за партньорство и подкрепа в усвояването на Европейските структурни и инвестиционни фондове, сключен на 22 юни 2017 г.


Споразумението предвижда МОСВ да получи консултантски услуги в подкрепа на изготвянето на актуализация на предварителна оценка на финансови инструменти и инвестиционна стратегия за финансови инструменти по ОПОС 2014-2020 от ЕБВР.


Целта на споразумението е предоставяне на съдействие на МОСВ за проучване на по-широк кръг от възможности за финансиране, включително анализ на възникнали промени в пазарните условия и публични инвестиционни нужди след 2014 г. по отношение на прилагането на финансови инструменти по ОПОС 2014-2020. В резултат от споразумението ще бъде проучена възможността за изготвяне на инвестиционна стратегия по приоритетна ос 5 "Подобряване качеството на атмосферния въздух" и ще се актуализират инвестиционните стратегии по приоритетни оси 1 "Води" и 2 "Отпадъци". Така ще се подпомогнат усилията на страната за насърчаване на участието на инвеститори и финансови институции от частния сектор в екологични проекти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Р · 21:34 · 07.03.2018
И колко ще ни струва това консултиране , 4 години след 2014 ! И 2 преди края на програмата!,,
Потребител · 18:24 · 07.03.2018
Тарикати и гьонсурати
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент