08:45 ч.

16.08.18

1 мин.

0

1

0

Дилъри: Чейндж бюрата нарочно не продават турски лири

от редактори |

Дилъри: Чейндж бюрата нарочно не продават турски лири

Снимка: greekreporter.com


Обменните бюра съвсем целенасочено не продават турски лири, въпреки че някои от тях разполагат с наличност, съобщи пред БНР дилърът на валута Димо Стефанов.


От понеделник насам е почти невъзможно да се купи турска валута, което създава трудности на хората, резервирали почивка в южната ни съседка. Първоначалното обяснение на брокерите беше, че у нас не могат да се намерят лири заради ограниченията, наложени в Турция. Мерките на турската централна банка обаче са повишили цената на валутата на едро за обменните бюра, но заради българското законодателство курсът за крайния потребител държи лирата много евтина, заради което те не продават дори лири, които имат в момента, обясни Стефанов.


"И се случва така, че цената, на която можем да се снабдим с турски лири е по-висока от тази, на която можем да продадем на клиенти. Всъщност, това спира в повечето случаи турските лири, защото никой не иска да ги продава по-евтино, отколкото би ги купил", обясни дилърът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:41 · 16.08.2018
И още много повече ще ОЛЕКНЕ турската лира! Бай Тръмпчо си знае работата! Тоталитаристи като Ердоган и Путин - нямат място на този свят!!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент