Дейвид Камерън: Великобритания ще приеме бежанци

Дейвид Камерън: Великобритания ще приеме бежанци | StandartNews.com

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Великобритания е готова и ще приеме още хиляди бежанци, след като цялата страна реагира на съкрушителната снимка на 3-годишния Айлан Курди, предаде Independenт.

Официалното изявление бе направено тази сутрин, след като политици от всички парти и повече от 250 000 британци подписаха петиция на Independent, с която изискаха от правителството да приеме повече имигранти от Сирия.

Камерън обяви, че Великобритания ще приеме бежанци от лагери в държави около Сирия, където по-голямата част от бягащите от война се намират. Това означава, че бежанци вече достигнали до Европа, няма да бъдат преместени в Обединеното кралство.

По думите му приемайки бежанци от Ливан, Йордания и Турция ще накара други хора да не предприемат опасния път през Средиземно море. Камерън посочи, че по този начин ще предотвратят и трафика на хора.

Въпреки това Дейвид Камерън не посочи точно колко бежанци ще бъдат приети във Великобритания, като обеща да даде повече подробности след седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай