Данъчни ревизии се обжалват навсякъде

Данъчни ревизии се обжалват навсякъде | StandartNews.com

Граждани и фирми вече ще могат да подават жалби срещу ревизионни актове на данъчната администрация във всички административни съдилища в цялата страна. Това решиха депутатите, като приеха промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Досега актовете на НАП можеха да се обжалват само в пет административни съдилища - в София, Бургас, Варна, Пловдив и Велико Търново.
Това удобно за фирмите и гражданите у нас решение трудно си проби път, тъй като предложението за него беше отхвърлено на второ четене в парламентарната правна комисия заради съпротивата на представителите на НАП и финансовото министерство. Според представителите на двете институции, възможността актовете да се обжалват във всички съдилища ще наложи командироването на юристите им в цялата страна, което ще създаде затруднения и ще увеличи разходите им.
На обсъжданията на текста в пленарната зала обаче стана ясно, че финансовото министерство се е съгласило с промяната в ДОПК и тя беше приета и с гласовете на депутатите от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай