20:50 ч.

25.07.18

1 мин.

0

0

0

Данъчни ревизии се обжалват навсякъде

от Стандарт |

Данъчни ревизии се обжалват навсякъде

Граждани и фирми вече ще могат да подават жалби срещу ревизионни актове на данъчната администрация във всички административни съдилища в цялата страна. Това решиха депутатите, като приеха промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Досега актовете на НАП можеха да се обжалват само в пет административни съдилища - в София, Бургас, Варна, Пловдив и Велико Търново.
Това удобно за фирмите и гражданите у нас решение трудно си проби път, тъй като предложението за него беше отхвърлено на второ четене в парламентарната правна комисия заради съпротивата на представителите на НАП и финансовото министерство. Според представителите на двете институции, възможността актовете да се обжалват във всички съдилища ще наложи командироването на юристите им в цялата страна, което ще създаде затруднения и ще увеличи разходите им.
На обсъжданията на текста в пленарната зала обаче стана ясно, че финансовото министерство се е съгласило с промяната в ДОПК и тя беше приета и с гласовете на депутатите от ГЕРБ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент