Бюджет 2016 - в парламента до края на октомври

Бюджет 2016 - в парламента до края на октомври   | StandartNews.com

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че Бюджет 2016 година ще бъде внесен в Народното събрание до края на месеца в рамките на закона. Това разкри той пред журналисти в парламента след срещата му с ПГ на ПФ.

Бюджетът не се е забавил заради това, че не е бил внесен на индикативната дата 6 октомври, а защото законът позволява да бъде внесен до 30 октомври, обясни Горанов.

„Насрочен за следващата седмица е втори кръг от консултации за обсъждане на бюджет 2016 година с парламентарните групи. Ние сме поканили всички партии, които подкрепят правителството. Първата среща политико-експертна ще се проведе в МФ. Ще чуем приоритетите, които отделните партии определят", каза финансовият министър, цитиран от "Фокус".

Горанов посочи, че в момента се коментира, за какво да бъдат заложени повече пари в бюджета за следващата година като добави, че той самият има приоритети, но по думите му те не са най-важните и за това се правят консултациите.

„Многократно съм заявявал, че българските бюджети трябва да инвестират в 2 направления човешки капитал - образованието и инфраструктурата и максимално добър баланс между двете", каза Владислава Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай