БСК излезе с позиция относно оставката на Виолина Маринова

БСК излезе с позиция относно оставката на Виолина Маринова | StandartNews.com

Българската стопанска камара излезе с официална позиция по повод решението на Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банка ДСК, да напусне Управителния съвет на БСК.

Ето пълният текст на позицията на БСК:

"Българската стопанска камара месеци наред прави целенасочени опити да възстанови доверието в банковата система, като предлага решения за спасяването на банковата група КТБ. Заедно с останалите работодателски и синдикални организации, БСК създаде Експертен консултативен съвет, който да даде решения за възстановяване на доверието в банковата система.

Направени бяха множество опити за диалог с БНБ по въпросите за състоянието на КТБ, включително и на експертно ниво. За съжаление, до момента е налице бойкот на опитите за намиране на общо решение, което да е в полза на гражданите, бизнеса и в защита на финансовата стабилност на страната ни.

БСК отчита огромната роля на г-жа Маринова за развитието на банковия сектор у нас и признава с респект професионалната експертиза, личната й компетентност, включително и като успешен мениджър. Приемаме личните и професионални аргументи на г-жа Виолина Маринова да се оттегли от управлението на камарата и изразяваме съжаление, че с нея ни разделя въпрос, по който постигнаха обединение всички национални синдикални и работодателски организации.

Екипът и ръководството на БСК изразяват увереност, че въпреки различията по управлението на банковата система, г-жа Маринова ще остане партньор на работодателската организация в интерес на предприемачите и трайните решения за просперитета на обществото ни.

Стандарт Нюз припомня, че по-рано днес главният изпълнителен директор на "Банка ДСК" Виолина Маринова заяви намерението си да подаде оставка като член на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай