БГ стартъпи в конкурс за иновативни проекти

БГ стартъпи в конкурс за иновативни проекти | StandartNews.com

Български стартъпи ще могат да участват в конкурса на Райфайзенбанк България,
който се провежда в рамките на глобалния Финтех акселератор на Райфайзен Банк Интернешънъл - Elevator Lab, обявиха от банката.

От април фирмите ще могат да кандидатстват със своите иновативни проекти на сайта на инициативата www.elevator-lab.com/bg.

Проектите могат да бъдат в няколко сфери, имащи отношение към дейността на банките - анализи на кредитополучателите, технологии, свързани със сигурността и опазването на личните данни, корпоративно банкиране, инвестиционни технологии, клон на бъдещето, отворено банкиране.

През юли жури, в което влизат шефове на банката у нас и IT специалисти, ще обяви българския победител, който ще получи wild card и награда от 5 хил. евро. Той ще отиде на полуфинал във Виена, като получи ментор и допълнително ресурси, за да доразвие идеята си. Продуктът му ще бъде тестван на пазара, а спечелилата иновация може да стане достъпна за 16,5 млн. клиенти на Райфайзенбанк, обяви изпълнителният директор Ани Ангелова.

„Новите технологии се развиват много бързо и за да сме подготвени за банкирането на бъдещето, търсим експертизата и иновативността на новите компании. От това в крайна сметка ще спечелят клиентите", каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай