17:45 ч.

08.03.18

1 мин.

0

2

0

БАКБ и "Инвестбанк" придобиват банка "Виктория"

от редактор |

БАКБ и "Инвестбанк" придобиват банка "Виктория"

На проведено днес заседание Управителният съвет на БНБ взе решение за издаване на предварителни одобрения по заявленията на „Българо-американска кредитна банка" АД и на „Инвестбанк" АД за пряко придобиване на акциите на Търговска банка „Виктория" АД.


Заявленията са подадени във връзка с участието на двете банки в провежданата от синдиците на „Корпоративна търговска банка" АД процедура по продажбата на акциите на Търговска банка „Виктория" АД и на вземанията на „Корпоративна търговска банка" АД от Търговска банка „Виктория" АД.


Одобренията са дадени в съответствие с критериите по чл. 28а, ал. 3 от Закона за кредитните институции и при отчитане на заявените и от двете банки намерения за преобразуване на придобиваната банка посредством вливане в съответната банка заявител в шестмесечен срок.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

MARS · 07:42 · 11.03.2018
Петя
Потребител · 19:12 · 10.03.2018
Цветелинка!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент