14:50 ч.

23.02.18

1 мин.

0

1

0

Горанов: Без рамков договор, докато не се изяснят текущите задължения на НЗОК

от редактор |

 Горанов: Без рамков договор, докато не се изяснят текущите задължения на НЗОК

Преди сериозен отговор на въпроса какво се случва с текущите задължения на НЗОК, не бива да поемаме ангажименти за 2018 г., които не са в съответствие с рамката на бюджета, коментира в кулоарите на парламента финансовият министър Владислав Горанов. Според него не трябва да се бърза с подписавнето на Националния рамков договор /НРД/, преди да се знае каква е договорната му основа.


Затова вчера написах писмо, с което поисках Касата да си уточни сметките и да си въведе коректните принципи за водене на отчетност, обясни министърът. Той е категоричен, че не се налага актуализация на бюджета й при положение, че има 400 млн. лв. повече. А просто надзорът трябва да види на кого какво дължи и какво да разплаща с този 3,860 млрд.лв ресурс, поиска Горанов.


Ако приемем, че надзорният съвет, управителят на НЗОК Камен Плочев, здравният министър Кирил Ананиев и двете съсловни организации са разсъждавали да разпределят примерно около 400 млн. лв при наличие на 7 млн. лв. задължения към чужди осигурителни каси, а всъщност тези милиони са били много повече, те са били в заблуждение какъв ресус следва да разпределят в новия рамков договор, обясни той. Затова НЗОК трябвало да си оправи статистиката.


Разбрах, че Славчо Велков е реферирал към мен - да излязат и да кажат кой ги е плашил и с какво, отовори на журналистически въпрос Владислав Горанов във връзка с твърдения за отправени заплахи от високопоставено лице към управителя на Здравната каса.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:10 · 23.02.2018
ПЕРСОНАЛНА СМЕТКА НА ВСЕКИ ЗДРАВНООСИГУРЯВАЩ СЕ-НЕЗАБАВНО - 30 ГОДИНИ КРАДЕТЕ ПАРИТЕ НИ-СТИГА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент