20 заема от КТБ с международен одит

20 заема от КТБ с международен одит | StandartNews.com

20 кредита от Корпоративна търговска банка се проверяват от международната фирма за разследване на банкови фалити. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците в банката. Проверката е концентрирана върху получателите на заемите и свързаните с тях лица, информира БНР. Експертите от фирмата за разследване на банкови фалити, които разследват Корпоративна търговска банка, са събрали доказателства от външни източници, свързани с разследването.

От отчета на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата е използвала и електронна технология за проследяване на финансови потоци. Тъй като почти всичко в отчета е заличено заради банковата тайна, конкретни резултати към момента не се оповестяват. Ясно е единствено, че през седмицата разследващите са се концентрирали върху 20 неизплатени кредита, получателите им и свързаните с тях лица.

Синдиците отчитат още, че е издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на Корпоративна търговска банка. Целта е да се предостави информация за съдебно-счетоводна експертиза на движението на паричните потоци при Главната каса на банката. Миналата седмица синдиците са поискали допълнителни указания от БНБ във връзка с процедурата по несъстоятелност на КТБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай