13,8 млн. лв. трябват за увеличение на заплатите в затворите

13,8 млн. лв. трябват за увеличение на заплатите в затворите | StandartNews.com

Правосъдният министър Цецка Цачева уточни колко средства от бюджета ще са необходими, за да се изпълни искането на служителите в затворите за 20% увеличение на заплатите след заседание на парламентарната комисия по правни въпроси.

"Според изчисление с 10% увеличение сумата е над 13,8 млн. лева. От бюджета, с който министерството разполага в момента, няма как. А за увеличение с 20% сумата е в двоен размер", обясни тя.

„В Министерството на финансите се правят анализи. Търсят се варианти за доближаване на възнагражденията на служителите в охраната и в ГД „Изпълнение на наказанията". На този етап се търси решение на въпроса", посочи Цачева.

„В диалог съм с министър-председателя Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов. През дните от искането на синдикатите до момента предоставяме всякаква информация, която се изисква от нас по отношение на бюджетите", обясни министърът. „Диалогът със синдикатите на Главните дирекции „Охрана" и „Изпълнение на наказанията" не е преустановен. Наясно съм с исканията им", посочи Цецка Цачева. „Винаги съм споделяла пред тях, че трябва да има съответствие във възнагражденията, но 20% не са получили дори служителите в МВР", коментира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай