Валентин Златев: Сивият сектор ощетява държавата с 1 млрд.

Валентин Златев: Сивият сектор ощетява държавата с 1 млрд. | StandartNews.com

1 милиард губи държавата от сивия сектор и контрабандата на горивата, заяви шефът на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев, цитиран от "Канал 3".

От бранша настояха пред депутатите от комисията за надзор на приходните агенции за специален закон, който да регулира бранша и да създаде равни условия за този бизнес. Част от проблема се нарича Марешки, заяви изпълнителният директор на асоциацията Андрей Делчев.

Аз съм убеден, че над този човек има тежък политически чадър, добави  Златев.

По думите му иначе не е логично да няма никакви резултати от всички финансови проверки на бизнесмена-депутат, при положение, че фирмите му имат 15 млн. загуби.

"Не приемем ли закон, който да създаде равни условия, корупцията ще продължи, контрабандата създава корупция, корупцията защитава контрабандата", обобщи Златев.

"Колко струва цената на горивото е политика, колко е загубата за държавата също е политика, дайте да намерим общо решение,ане на пазара", обърна се към управляващите Драгомир Стойнев.

Репликата му бе към Емил Димитров- Ревизоро, който благодари на депутатите, че не използвали темата за политиканстване. Соцдепутатът се позова на думите на шефа на "Лукойл" и изчисли, че от 2015, откогато е докладът на МФ за 1 милиард загуби от контрабанда и сив сектор, то сега, две години по-късно, хазната е загубила 2 милиарда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай