ТЕЦ-Сливен се стяга за протест

ТЕЦ-Сливен се стяга за протест | StandartNews.com

Енергетиците в ТЕЦ-Сливен се стягат за протест.

Ако до 24 септември те не си получат заплатите, ще се вдигнат на бунт. Хората се надяват, че държавата в лицето на икономическото министерство ще се намеси и НЕК ще им преведе парите.

Близо 100 работници от Топлофикация-Сливен излязоха на протест в събота. Малко преди 13 часа те се събраха пред административната сграда на ТЕЦ-а. "Предприятието може да затвори и Сливен да остане без парно, ако сегашната ситуация продължава", обяви Стефан Кондузов, изпълнителен директор на Топлофикация-Сливен. 3,2 милиона лева има да получава ТЕЦ-Сливен за произведен ток. Парите трябва да дойдат от държавната НЕК. Средствата, които НЕК отпусна за мини "Черно море", отидоха директно там", обясни директорът. Работниците казаха, че не са получавали заплати от месец май. Имат само няколко минимални аванса. В подкрепа на протестиращите в Сливен в събота пристигна автобус с миньори от мини "Черно море"- Бургас. "Изразяваме нашата солидарност с енергетиците в ТЕЦ-Сливен", обявиха миньорите.

В петък след 40-часова стачка въглекопачите си получиха заплатите за юли и август. Парите от НЕК трябваше да бъдат преведени на ТЕЦ-Сливен, а топлофикацията в града на сините камъни да се разплати с миньорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай