Schneider Electric представи в София бъдещето на енергийния мениджмънт

Schneider Electric представи в София бъдещето на енергийния мениджмънт | StandartNews.com

Schneider Electric, глобалният лидер в дигиталната трансформация, енергийния мениджмънт и автоматизацията, събра над 500 представители на бизнеса и партньори от сектора от България, Албания, Македония и Косово на Форум Иновации София 2018 в Интер Експо Център. Гостите имаха шанса на живо да се докоснат до най-новите революционни продукти и решения в сектора. Акцент сред новостите беше Masterpact MTZ – трето поколение високопроизводителни въздушни прекъсвачи.

Компанията присъедини за втори път страната ни към световното турне на Innovation Summit, като този път форумът съвпадна и с 20 години от старта на дейността на Schneider Electric в България.

„Изключително щастлив съм да ви приветствам на Форум Иновации 2018. Представяните днес тук продукти ще бъдат част от развитието на бизнеса в България, Албания, Косово и Македония съвсем скоро", каза Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric и с тези думи даде старт на конференцията.

„Голяма част от производството ни за Европа, Азия и Африка се реализира във фабриката ни в Пловдив. Местната производствена единица достигна най-високо ниво на автоматизация, което ни позволява да сме максимално ефективни. Продуктите се надграждат постоянно, съответно и производството расте. Ще продължаваме да развиваме завода в Пловдив в същата посока", сподели Петр Херман, регионален директор на Schneider Electric за Югоизточна Европа.

В рамките на форума беше представен за първи път и иновативният продукт за релейна защита Easergy P3. „Easergy P3 се използва предимно от електро-разпределителните дружества. Той е отново изцяло дигитален и може да бъде персонализиран спрямо специфичните нужди на клиентите", каза Петър Дивитаков, маркетинг директор на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово.

И двата продукта, които бяха представени премиерно – Masterpact MTZ и Easergy P3 се управляват напълно дигитално, включително през мобилни устройства като смартфони и са част от платформата EcoStruxure. Те повишават значително защитните механизми на електропреносната мрежа.

„Новата свързаност на Masterpact MTZ и Easergy P3, дигиталните функционалности и възможността за интеграция в нашата IoT платформа EcoStruxure ще донесе значителни ползи за потребителите", допълни Петър Дивитаков.

„Дигитализацията е основната посока, в която се развиват продуктовите линии на компанията. Нашата индустрия вече се смесва с IT индустрията и ние следваме тенденция на високотехнологично развитие", сподели още Петр Херман. За компанията цялостната свързаност на продуктите и услугите в IoT-базираната архитектура е вече част от реалността включително и за пазара в България.

На Форум Иновации 2018 Schneider Electric представи и редица други нови продукти като Smart Connect, контролер за управление на процесите M580 и виртуална реалност.

Форумът обхвана теми като бъдещето на дигиталната икономика, Индустрия 4.0, новите тенденции и възможности в електронната търговия, както и как дигиталните технологии променят начина ни на мислене и дали ще успеем да направим следващата голяма еволюционна крачка без да минем през голям катаклизъм. Гост-лектори на форума бяха доц. д-р Тодор Ялъмов, зам-декан по научно-изследователската дейност и иновациите в Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски", Жанет Найденова, председател на Управителния съвет на Българска Е-комерс Асоциация, както и Светослав Иванов, журналист, водещ на предаването „120 минути" по bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай