Република Сръбска ще получава газ по "Южен поток"

Република Сръбска ще получава газ по "Южен поток" | StandartNews.com

Република Сръбска, която е част от Босна и Херцеговина, ще получава руски природен газ по съществуващите трасета от средата на 2015 година до изграждането на „Южен поток".

Газовата компания GAS RES е основен снабдител на потребителите в тази част на Босна и Херцеговина. Това става ясно от новото споразумение за доставка на газ, подписано между „Газпром" и Сръбска, съобщава пресцентърът на руския газов гигант.

Споразумението е подписано по време на среща в газовата компания между председателя на „Газпром" Алексей Милер и президента на Сръбска Милорад Додик.

Теми, свързани със сектор „Енергетика", са били обсъдени по време на срещата. Една от тях е „Южен поток". Междуправителствено споразумение за проекта между двете страни ще даде яснота как да бъде реализирано отклонението от магистралния газопровод към Сръбска.

Стандарт Нюз припомня, че за момента работата по "Южен поток" на територията на страната бе спряна от ЕК. От Брюксел обявиха, че се съмняват в начина, по който е проведена процедурата по избор на изпълнител на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай