Проверяват инвестициите на ЕРП-та

Проверяват инвестициите на ЕРП-та | StandartNews.com

След 6 септември екип от експерти, начело с енергийния министър Теменужка Петкова, ще започнат проверки на трите ЕРП-та в страната. "Инвестиционната програма на електроразпределителните дружества се следи от КЕВР, но след 6 септември, аз и екипи от Министерство на енергетиката ще направим инспекции на трите дружества", каза в Смолян министърът.

Целта на инспекциите ще бъде да се види докъде са стигнали действията на дружествата за реализиране на техните инвестиционни програми, насочени към подмяна на рискови и амортизирани съоръжения в мрежата. Целта е да не се повтори кризисната ситуация със стотици счупени от снега стълбове, заради които хиляди домакинства останаха без ток дни наред в началото на март тази година. Именно в Смолян и областта бяха най-сериозните последици върху електрическата мрежа от снега. След края на бедствието през март от ЕВН обявиха, че за 2015 г. само в Смолянска област са планирани вложения за 4,3 млн. лв.

Инвестираха 5 млн. в рудник "Върба-Батанци"

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри участък за подземен транспорт към рудник "Върба-Батанци" в град Рудозем. На събитието присъстваха зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, председателят на Съвета на директорите на "Минстрой холдинг" Николай Вълканов и ректорът на Минно-геоложкия университет проф. Любен Тотев. "Подземната връзка между находището "Върба" и обогатителната фабрика в град Рудозем е ключов проект, който ще минимизира разходите за транспорт на руда и ще гарантира опазването на околната среда", заяви министър Петкова. В проекта са инвестирани 5 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай