21:05 ч.

09.11.17

2 мин.

0

0

0

Приходите на "Булгартрансгаз" скочиха с 24%

от редактор |

Приходите на "Булгартрансгаз" скочиха с 24%

Фото Канал 3


Държавната компания "Булгартрансгаз" е увеличила с 24 процента приходите си още в първия месец, след като беше въведен новия ценови модел, по който плаща индустрията на компанията.


Отчетът направи председателят на емергийния регултор Иван Иванов пред депутати. Спред анализ на регулатора бизнесът все още не актуализирал данните си и е заявил повече количества, отколкото са необходими.


Всички приходи от такси ще отидат за изграждането на трасето на бъдещия газов хъб край Варна.


Колко точно приходи са влезли в бюджета на държавното дружество през последния месец не беше съобщено, тъй като се счита за конфиденциално информация. Иван Иванов отбеляза, че с влизането на новия модел на ценообразуване (нов входно –изходен модел) бизнесът все още не се е адаптирал към променената тарифна политика и е резервирал повече количества отколкото в действителност са необходими.


Следващите месеци от КЕВР очакват приходите да спаднат заради осъвременяване на анализите от страна на бизнеса.


Припомняме Ви, че заради новата тарифна политика индустриалци обявиха протест през лятото и излязоха със становище, че разходите за транспортиране на синьо гориво ще скочат с 60%. От енергийното министерство опровергаха твърденията и обявиха, че поскъпването ще е с не повече от 2%.. От КЕВР също смятат, че месечните разходи за такса пренос на синьо гориво ще нарасне с не повече от 1 лев.


Проведеното днес заседание е първото по рода си след като беше променен ценовия модел на "Булгартарнасгаз. И бизнес и държава заявиха, че ще провеждат ежемесечни срещи, за да се отчита дали има нарушение и какви са постъпленията в държавното дружество.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент