Москва се надява да пуснем "Южен поток"

Москва се надява да  пуснем "Южен поток"  | StandartNews.com

Москва се надява, че работата по газопровода "Южен поток" ще продължи след изборите в България и след обновяването на състава на Европейската комисия. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Алексей Мешков в интервю за РИА "Новости".

"Работата по "Южен поток" се извършва в различни насоки и от българска страна се прави съответната подготовка. В момента България върви към парламентарни избори и европейските комисари са на път да се сменят. Надяваме се, след като всички тези промени в ЕС станат факт, работата да продължи", заяви Мешков.

Изграждането на "Южен поток" е гаранция за енергийната сигурност на Европа, каза Мешков и допълни, че противопоставянето на някои страни членки на ЕС на проекта е "100% политически мотивирано". "Мисля, че е време всички да се върнат на земята и да се заемат с техническите аспекти на проекта и съм сигурен, че това е осъществимо", каза Мешков. Очаква се газопроводът, по който руският газ ще заобиколи Украйна, да заработи с пълен капацитет до края на 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай