Македонският регулатор подписа договор за сътрудничество с КЕВР

Македонският регулатор подписа договор за сътрудничество с КЕВР | StandartNews.com

В Скопие беше подписано Споразумение за сътрудничество между Комисията за енергийно регулиране на Република Македония (РКЕ) и Комисията за енергийно и водно регулиране у нас. Това съобщиха от КЕВР.

Със Споразумението за сътрудничество се подобрява досегашната практика на доброто сътрудничество между регулаторните комисии от двете държави и се изгражда институционална рамка за задълбочаване на сътрудничеството на двустранно и многостранно ниво, обмен на опит и информации от общ интерес, взаимна подкрепа в изграждането на капацитети, сътрудничество във внедряването на европейските директиви и регламенти от областта на Енергетиката, както и трансфер на ноу-хау в областта на регулиране на водните услуги.

Също така със Споразумението за сътрудничество се очаква и подобряване на действията от регулаторна гледна точка при очакваните бъдещи процеси за изграждане на нови свързвания, особено в областта на природния газ, както и генерално подобрена интеграция на пазарите на природен газ електроенергия, в смисъл на създаването на единен европейски пазар за енергия.

След подписването на Споразумението за сътрудничество бяха изнесени презентации от двете делегации и се състояха дискусии по ключови теми и възможни общи действия през следващия период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай