15:20 ч.

18.09.17

1 мин.

0

0

0

Македонският регулатор подписа договор за сътрудничество с КЕВР

от редактор |

Македонският регулатор подписа договор за сътрудничество с КЕВР

В Скопие беше подписано Споразумение за сътрудничество между Комисията за енергийно регулиране на Република Македония (РКЕ) и Комисията за енергийно и водно регулиране у нас. Това съобщиха от КЕВР.


Със Споразумението за сътрудничество се подобрява досегашната практика на доброто сътрудничество между регулаторните комисии от двете държави и се изгражда институционална рамка за задълбочаване на сътрудничеството на двустранно и многостранно ниво, обмен на опит и информации от общ интерес, взаимна подкрепа в изграждането на капацитети, сътрудничество във внедряването на европейските директиви и регламенти от областта на Енергетиката, както и трансфер на ноу-хау в областта на регулиране на водните услуги.


Също така със Споразумението за сътрудничество се очаква и подобряване на действията от регулаторна гледна точка при очакваните бъдещи процеси за изграждане на нови свързвания, особено в областта на природния газ, както и генерално подобрена интеграция на пазарите на природен газ електроенергия, в смисъл на създаването на единен европейски пазар за енергия.


След подписването на Споразумението за сътрудничество бяха изнесени презентации от двете делегации и се състояха дискусии по ключови теми и възможни общи действия през следващия период.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент