Лукарски: Русия се изяжда от яд за „Южен поток", тя губи

Лукарски: Русия се изяжда от яд за „Южен поток", тя губи | StandartNews.com

София. „Това непрекъснато повтаряне от страна на Русия колко губи България е симптом, че може би този, който се изяжда от яд, е Русия. Непрекъснатото повтаряне, че България губи, малко е като гузен негонен бяга. Руската страна при спирането на такъв проект също би следвало губи. Преминаването евентуално на газовия поток през Турция няма в никакъв случай да излезе по-евтино за Русия".

Това коментира икономическият министър Божидар Лукарски пред bTV. Той подкрепи тезата на Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток" се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

По повод изявлението на ръководителя на "Газпром" Алексей Милер, че България губи 3 млрд. евро инвестиции от спирането на проекта, Лукарски смята, че тези числа са „леко спекулативни".

„Факт е, че България ще загуби от спирането на Южен поток, но колко и какво точно е въпрос на спорове", коментира министърът.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток" са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

„Тя работи много, за да може премиерът да бъде солидно подготвен за срещата по енергетика на 9 декември в Брюксел. Документите са намерени и се анализират", добави още Лукарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай