Лозенци блокираха Околовръстното заради често спиране на тока

Лозенци блокираха Околовръстното заради често спиране на тока | StandartNews.com

София. Близо 400 жители на с. Лозен блокираха южната дъга на Околовръстен път в София. Те недоволстват от честите спирания на тока в най-голямото село, които създават битови неудобства и повреди в електроуредите. Хидропомпите на някои от жителите също работят с електричество, поради което спирането на тока ги оставя и без вода. 

Хората скандират и носят плакати с послания срещу електроразпределителната компания ЧЕЗ. Някои от тях се оплакват и от твърде високи според тях сметки.

"Има дни, в които токът се спира по 20 пъти на ден в интервали от по 5-10 минути. Вече не се издържа", заяви Веселин Веселинов, един от организаторите на днешния протест, цитиран от БГНЕС.

Друг организатор на протеста предупреди пред ТВ Нюз 7, че събирането е планирано като мирно за срока на провеждане до 15 ч., но той не поема отговорност докъде могат да ескалират настроенията след това. Протестиращите се опитаха да блокират и бул. "Цариградско шосе", но дежурните полицаи не ги допуснаха до пътя.

Преди два дни ЧЕЗ са обещали до 3 месеца да изградят необходимата им инфраструктура за подобряване на обслужването на клиентите си в Лозен, съобщи кметът на населеното място, но това не спира лозенци да протестират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай