14:30 ч.

02.03.18

1 мин.

0

2

0

КЕВР няма притеснения за сделката за ЧЕЗ

от редактор |

КЕВР няма притеснения за сделката за ЧЕЗ

Нямам притеснения за енергийната независимост на страната и качеството на обслужването, каза във Велико Търново по повод продажбата на ЧЕЗ шефът на енергийния регулатор Иван Иванов. Той отново заяви, че сделката за активите на чешкото дружество у нас няма отношение към цената на тока.


"В последните 3 години КЕВР много силно дисциплинира работата на енергийните дружества. Поради техни нарушения ние сме наложили общо глоби за 13 милиона лв.М.г. за първи път този състав на регулатора направи проверка на извършените инвестиции, сравнени с прогнозно заявените. Оказа се, че инвестициите са изпълнени само в рамките 65-70% и съответно ние санкционирахме и трите оператора на разпределителни мрежи", обясни той. Такава проверка ще бъде направена и тази година.


„Освен това от 1 юли КЕВР ще въведе закупуване на енергията за технологични загуби директно от българската енергийна борса. По такъв начин ще паднат всякакви спекулации, че дружествата купуват по-големи количества и в последствие част от тази енергия се предлага на свободни цени. Сега ще купуват по пазарни цени", допълни Иванов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:11 · 04.03.2018
Нали Приятелчето на Иванов и Костов ще участва - ХАРМАЦУПЯН всичките звезди от рушветчийския период на СДС!!! Подобни схеми с ГИНЧЕТО са новите форми на препиране на пари от офшорни зони!!! Сметките в офшорланидя служат за гарнция за отпускане на "съмнителни" кредити!!!
Потребител · 08:45 · 03.03.2018
Разбира се че няма. Иначе ще го уволнят. Презервативи пълни
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент