Иванов: Няма да си подам оставката

Иванов: Няма да си подам оставката | StandartNews.com

Естествено, че няма да си подам оставката, категоричен бе председателят на КЕВР Иван Иванов пред Нова ТВ относно заявката на синдикатите и работодателите, че ще поискат оттеглянето му от поста.

По думите му всички решения, които взима регулаторът под негово председателство, са спазили закона и са реализирали основния принцип в него, а именно решенията да бъдат прозрачни, справедливи и публични.

На този пост съм за да защитавам интересите, не за да правя кариера, поясни той и допълни, че решения са справедливи.

По думите му хората, които са експерти в енергетиката оценяват усилията на регулатора.

"Всеки може да се запознае с тях на сайта на комисията. Който счита, че трябва да даде нещо на прокуратурата, разбира се  Вярно, че добавката „задължение към обществото" е много висока, но нека кажем съвсем ясно защо. Защото в резултат на тежки управленски грешки през изминалото десетилетие НЕК беше доведен до финансова катастрофа с милиард и 300 милиона задължения по АЕЦ „Белене" с милиард по „Цанков камък" и с други такива мегаломански проекти", заяви председателят на КЕВР.

„Бизнесът там, където той е почтен, не е виновен за това, но аз веднага задавам контра въпросът - а с какво са виновни българските граждани за този огромен дефицит? Ние търсим справедливо равнопоставяне на тежестта", добави още Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай