ЕНЕРГО-ПРО обучи над 650 енергетици

ЕНЕРГО-ПРО обучи над 650 енергетици | StandartNews.com

През изминалата 2017 година повече от 650 настоящи и новоназначени служители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи преминаха обучение в Учебния център на електроразпределителното дружество във Варна. Така за осемте години от неговото съществуване в залите и практическия полигон са се подготвили около 8 000 енергетици.

Някои от курсовете са реализирани със съдействието и участието на външни лектори. Повече от 200 служители, в това число и новоназначени, на длъжност електромонтьор, са преминали специализиран курс през 2017 г. За целта се използват редица специално изградени съоръжения в базата на центъра. Учебен трафопост, стоманорешетъчен стълб, както и т.нар. „бейби линия", представляваща по-ниско копие на реална електропроводна линия, осигуряват практическата подготовка на електромонтьорите.

През 2017 година се запази традицията да се провеждат и обучения за повишаване на квалификацията на специалисти енергетици от компанията. Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО във Варна ежегодно е посещаван и от ученици и студенти, изучаващи електротехнически специалности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай