Eнергийния министър обеща нова техника за източномаришките мини

Eнергийния министър обеща нова техника за източномаришките мини | StandartNews.com

Стара Загора. „Няма планове за приватизация на държаните мини, търсим варианти за осигуряване на свеж финансов ресурс за закупуване на нова техника и ремонт на съоръженията в „Мини Марица-изток. Това увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова на среща с представители на синдикалните организации в въгледобивното дружество късно в петък.

В разговора участваха и шефът на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен, председателят на съвета на директорите на „Мини Марица-изток" Диан Червенкондев и изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов. Министър Петкова бе категорична, че по-голямата инвестиционната програма в мините ще повиши ефективността на производствения процес и ще гарантира безопасни условия на труд. „Ще защитим интересите на миньорите – те са гръбнакът на българската енергийна система", увери тя.

Представителите на синдикалните организации благодариха на министър Петкова за конструктивния диалог и за възможността да изложат пред нея всички наболели проблеми в мините.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай