Държавни гаранции през 2015 г. само за газовата връзка Гърция-България

Държавни гаранции през 2015 г. само за газовата връзка Гърция-България | StandartNews.com

София. Държавни гаранции през 2015 г. ще се издават само за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция-България. Министерският съвет взе решение относно държавните инвестиционни заеми и държавните гаранции през 2015 г.

С решението се продължава възможността за издаването на държавни гаранции през следващата година по заемни споразумения, свързани с финансирането на проекта за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция-България, в размер до 157 млн. лева и при спазване на законодателството в областта на държавните помощи.

Проектът е одобрен за финансиране през 2014 г. Поради съществено забавяне в развитието му и при отчитане на стратегическата му значимост за получаване на достъп до алтернативни източници на газови доставки и предпазване от кризи на доставките в страната, той ще бъде предвиден и в проекта на закон за държавния бюджет за 2015 г. в одобрения за 2014 г. размер.

През 2015 г. няма да бъдат одобрявани други инвестиционни проекти, за чието финансиране да се сключват договори за държавни заеми или да се издават държавни гаранции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай