ЧЕЗ стартира нови обекти за 1,6 млн. лева

ЧЕЗ стартира нови обекти за 1,6 млн. лева | StandartNews.com

"ЧЕЗ Разпределение България" стартира през юни 40 нови инвестиционни обекта в мрежата на Западна България на обща стойност 1, 642 млн. лева.

На територията на столицата ще бъдат вложени 619 хил. лева. Започва подмяна на кабел, средно напрежение, в жк "Изток". За проекта са заделени 150 хил. лева. Той ще подобри електрозахранването на районите "Слатина" и "Изгрев". Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа - ниско напрежение, в район "Кремиковци". В проекта "ЧЕЗ Разпределение" ще вложи 85 хил. лева.

Реконструкция ще се извърши и по въздушен електропровод във Връбница. Ще бъде ремонтирана и въздушната мрежа във Владая. В полагането на кабели, средно напрежение, в жк "Иван Вазов" ще бъдат вложени 84 хил. лева.

В плевенското село Карлуково започва ремонт на мрежа - ниско напрежение, на стойност 350 хил. лева. В област Благоевград ще започне реализацията на проекти за 245 хил. лева. В Петрич ще бъдат подменени над 1000 метра кабели 20 киловолта, в което "ЧЕЗ Разпределение" ще вложи 48 хил. лева.

Стартиращите през юни 40 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България са част от рекордна по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева, отбелязват от ЧЕЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай