ЧЕЗ: Ще си запазим лиценза

ЧЕЗ: Ще си запазим лиценза | StandartNews.com

София. Абсолютно съм убеден, че ще си запазим лицензите както на "ЧЕЗ Електро", така и на "ЧЕЗ Разпределение", заяви регионалният мениджър на CEZ за България Петър Докладал по повод започналата процедура по отнемането им. И допълни, че не усеща никакви притеснения в тази посока.

"Това е Европейски съюз, тук има закони. Не вярвам, че след всички тези проверки и 3-годишни одити може да се стигне до отнемане на лицензи", каза Докладал. Той отново заяви, че компанията не е искала от ДКЕВР повишаване на крайните цени на тока за потребителите от 1 юли, а само в ЧЕЗ да остава по-голям дял от цената. "След последното решение за намаляване на цените, от 100 лв. сметка в ЧЕЗ остават 90 ст.", каза Докладал. Той допълни, че преговорите на ЕРП-то с НЕК за разплащане на задълженията продължават, но не даде подробности с аргумента, че става въпрос за търговски преговори. Той само спомена, че от ЧЕЗ редовно плащат задълженията си към НЕК.

127 констативни протокола са издали от ДКЕВР срещу ЧЕЗ в резултат от започналия в началото на годината одит в ЕРП-то, каза изпълнителният директор на "ЧЕЗ РАзпределение" Стефан Апостолов. За 78 от тях компанията е изпратила възражения, а за повечето от останалите възраженията са били вписани по време на самото издаване на протоколите. Някои от протоколите са за липса на осветление в трафопост, което не влияе на клиентите, каза шефът на "ЧЕЗ Разпределение". 32 от протоколите са издадени за нарушено качество на електроснабдяването. След монтирането на контролни уреди за 24-часов едноседмичен мониторинг на тези места, при 16 са се доказали отклонения от стандартите. От ЧЕЗ ще отстранят проблема, обеща Апостолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай