ЧЕЗ: До 40% скача потреблението на ток през зимата

ЧЕЗ: До 40% скача потреблението на ток през зимата | StandartNews.com

С 30-40% се повишава използваният ток от домакинствата през зимните месеци спрямо потреблението през септември, а ниските температури традиционно водят до повишаване на сметките за електроенергия, предупреждават своите абонати от дружеството "ЧЕЗ Електро България" АД.

Броят на домакинствата у нас, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от ЕС, припомнят от компанията.

Тъй като консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток, „ЧЕЗ Електро България" АД призовава към разумно потребление и прилагане на мерки за енергийна ефективност -саниране на дома, изключването на електроуредите, които не се ползват, изборът на уреди с висок енергиен клас.

„ЧЕЗ Електро България" АД от няколко месеца предлага на клиентите си електронната услуга „Енергиен мениджър", нов продукт за оптимизиране на енергийното потребление. Чрез него потребителите получават справка за потреблението на електроенергия за 36 месеца назад, анализ на консумацията и идентифициране на възможностите за спестяване на разходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай