ЧЕЗ: До 40% скача потреблението на ток през зимата - Енергетика - Стандарт Нюз


07:20 ч.

20.11.17

1 мин.

0

0

0

ЧЕЗ: До 40% скача потреблението на ток през зимата

от редактор |

ЧЕЗ: До 40% скача потреблението на ток през зимата

С 30-40% се повишава използваният ток от домакинствата през зимните месеци спрямо потреблението през септември, а ниските температури традиционно водят до повишаване на сметките за електроенергия, предупреждават своите абонати от дружеството "ЧЕЗ Електро България" АД.


Броят на домакинствата у нас, които се отопляват на електричество, е значително по-висок от този в останалите страни от ЕС, припомнят от компанията.


Тъй като консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток, „ЧЕЗ Електро България" АД призовава към разумно потребление и прилагане на мерки за енергийна ефективност -саниране на дома, изключването на електроуредите, които не се ползват, изборът на уреди с висок енергиен клас.


„ЧЕЗ Електро България" АД от няколко месеца предлага на клиентите си електронната услуга „Енергиен мениджър", нов продукт за оптимизиране на енергийното потребление. Чрез него потребителите получават справка за потреблението на електроенергия за 36 месеца назад, анализ на консумацията и идентифициране на възможностите за спестяване на разходи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент