10:47 ч.

08.01.13

2 мин.

6285

2

1

ПроКредит Банк отпуска нови кредити по ДЖЕРЕМИ

ПроКредит Банк отпуска нови кредити по ДЖЕРЕМИ

Банката е първата българска финансова институция, която подписа споразумение с Европейския инвестиционен фонд за втория етап на инициативата в края на 2012 г.


ПроКредит Банк вече отпуска новите нисколихвени кредити за бизнес по новия етап на инициативата ДЖЕРЕМИ (“Съвместни европейски ресурси за микро-, малки и средни предприятия”). Заемите от банката за родните фирми са не само с облекчени условия за обезпечение, но и с двойно по-ниски лихви и такси.


Според подписаното в края на декември 2012 г. споразумение с Европейския инвестиционен фонд, ПроКредит Банк получава средства по оперативната програма от 50 млн. евро, което е една трета от общия бюджет на новия финансов инструмент по инициативата ДЖЕРЕМИ. Банката се ангажира да добави още 50 млн. евро собствен ресурс за да отпусне общо 100 млн. евро кредити за финансиране дейността на основната си целева група - малките и средните предприятия.


ПроКредит Банк вече отпуска кредитите със значително облекчени условия за обезпечение и чувствително по-ниски лихви – два пъти по-ниски от стандартните за банката. Лихвите по новите бизнес заеми ДЖЕРЕМИ в евро започват от 3,25% годишно до 6,25% в зависимост от сумата. Кредитите се отпускат както за оборотни, така и за инвестиционни цели. Фирмите могат да се възползват от по-добрите условия под формата на кредити на вноски, кредитни линии, овърдрафти и др. В зависимост от вида финансиране, срокът може да бъде от 1 до 10 години с възможност за гратисен период до 24 месеца. ПроКредит Банк отпуска кредитите по ДЖЕРЕМИ 2 без такса за разглеждане на документи и без годишна такса за управление на заема.


Предоставеното финансиране по инициативата “Съвместни европейски ресурси за микро-, малки и средни предприятия”, инициативата JEREMIE, се осъществява чрез Оперативна Програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013”, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет. Публикацията е осъществена с помощта на Оперативна Програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013г.", съфинансирана от Европейския Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на ПроКредит Банк и по никакъв начин не отразява позицията на Европейския съюз и Управляващия орган.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

нашенец · 16:49 · 31.10.2013
Аман от поръчкови статии. Защо не изпратите един журналист "под прикритие" да се пробва.
Про - незнамкаквоси е най-измислената структура незнайно защо наричаща се "банка"
nebelservice · 12:58 · 10.03.2013
Лихвите, който ми обявиха при среща с кредитен инспектор за кредити в лева до 20к чувствително се различават - 10.6% в лева и 9.5 в евро ?????
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент