По-евтини таксита до края на ноември

Конкуренцията обявява 2 стотинки по-ниска тарифа на километър

По-евтини таксита до края на ноември | StandartNews.com

София. Евтини таксита ще има до края на ноември, така че гледайте стикерите с тарифите, залепени на стъклата на жълтите коли. Първите таксита с новите, по-високи цени, ще излязат по улиците в първите часове на 1 ноември.

Това обяви Людмил Лазаров, управител на най-голямата таксиметрова компания - "О.К. Супертранс". Както "Стандарт" пръв писа, тя вдига дневната тарифа на своите над 1200 таксита с 20 ст. (34%) - от 0,59 на 0,79 лв. на километър. От 0,60 на 0,70 лв. скача първоначалната такса (16%), а от 0,18 на 0,22 лв. - таксата за престой (22%). Между 3 и 4 седмици ще са необходими, за да тарифираме всички коли, обясни Лазаров. Най-реалистично е последните таксита да започнат да возят на новата тарифа в края на ноември, обясни той. Всяко такси трябва да мине през метрологичен надзор и фискализация на апарата, а това отнема време. Така че около месец по улиците ще има таксита на различни цени, заяви Лазаров.

Ще изчакаме да видим тарифата на "О.К. Супертранс" и до 1-2 седмици ще застанем 2 ст. под нея. Това заяви Емил Игнатов от "Радио СВ такси", която има около 750 коли. Първоначалната такса и престоят ще са еднакви с тези на "О.К. Супертранс", обясни Игнатов. Нека първо видим тарифата на "О.К. Супертранс" и към 10-15 ноември ще решим какво ще правим. Това заяви Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи и представител на "Такси-С-Експрес". Тарифата на нашите около 1000 таксита ще е малко по-ниска от тази на "О.К.", обясни той.

От 1 ноември новата тарифа ще бърка с около 1,20 лв. по-дълбоко в джоба на клиентите за средно превозно разстояние от 5 км и нормален трафик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай