Подвижни кабинети за първите мъже по Дунав мост 2

Всички премиери, строили моста, канени на тържеството

Подвижни кабинети за първите мъже по Дунав мост 2 | StandartNews.com

Видин. Подвижни кабинети ще бъдат монтирани днес на Дунав мост 2. Минути след откриването в тях разговори на четири очи ще проведат премиерите на Българи и Румъния Пламен Орешарски и Виктор Понта, както и президентът Росен Плевнелиев и еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан. Специалните шатри са оборудвани с климатици и удобни кресла. Пламен Орешарски ще пристигне на Дунав мост със служебния си автомобил, а президентът Росен Плевнелиев ще долети с хеликоптер, научи "Стандарт". С вертолет на румънска територия до моста ще кацнат премиерът Виктор Понта и еврокомисарят Хаан.

Церемонията започва в 16,30 часа и ще продължи 40 минути, научи "Стандарт". Две деца - българче и румънче, ще държат лентата точно по средата на моста. Ще я прережат двама работници, участвали активно в строителството. Патриарх Неофит ще освети огромното съоръжение.

Очаква се на церемонията да има над 100 гости. В това число влизат всички премиери от Иван Костов насам, по чието време се е градил мостът. Гости ще бъдат и няколко бивши транспортни министри, настоящи шефове на ведомства, дипломати и депутати от двете държави. Поканени са и всички кметове на Видин, през чийто мандат са подписвани споразумения или са давани разрешителни за стартиране на строежа. Това са Иван Ценов и Румен Видов.
Достъпът е свободен за всички желаещи да видят тържеството. Кметовете на Видин и на Калафат Герго Гергов и Мирча Гуца са поканили съгражданите си да дойдат за откриването. До 12 часа разглеждането е свободно. След това той ще бъде временно затворен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай