Парното най-евтино на морето

Цените падат между 4 и 6% от 1 април

Парното най-евтино на морето | StandartNews.com

София. Парното поевтинява от 1 април между 4 и 6%. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предлага цената на природния газ да падне с 3,88 %, става ясно от съобщение, публикувано на интернет сайта на ДКЕВР.

„Булгаргаз” предложи преди дни природният газ да поевтинее с 3,22 %. Намалението на природния газ от 1 април с по-малко от 4 % ще намали и цените на топлинната енергия на топлофикациите в страната. Най-много ще паднат цените е за топлинната енергия в Бургас и Плевен - около 6,5 %, съобщава Фокус. В София цената на топлинната енергия ще намалее с около 3,8 %.

Днес предложенията на ДКЕВР ще бъдат обсъдени на заседание на Обществения Консултативен съвет към ДКЕВР по въпроси, свързани с образуването на регулираните от ДКЕВР цени с голяма обществена значимост. Дневният ред предвижда - обсъждане на прогнозните цени на природния газ за ІІ–ро тримесечие на 2013 г. при продажба от обществения доставчик на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа. Ще се дискутират и прогнозните цени на електрическа и топлинна енергия в резултат на изменение на цените на природния газ за ІІ–ро тримесечие на 2013 г.

Междувременно стана ясно, че ревизията на трите ЕРП-та в страната е готова. Днес трябва да излязат първите резултати от проверките, които трябва да покажат дали има нарушения от страна на ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай