20:35 ч.

03.04.13

1 мин.

2326

1

0

Малките изби обречени на фалит

Малките изби обречени на фалит

Спиртомери за стотици хиляди ще изядат хляба на десетки производители на алкохол


Малките изби в България са обречени. Те ще се откажат от производството на високоалкохолни напитки и ще фалират, защото не могат да си позволят монтирането на скъпи уреди, задължителни по Наредба 3 за контрол върху произвежданото количество спиртни напитки. За това предупреди при откриването на "Винария 2013" в Пловдив председателят на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) проф. Пламен Моллов.


За година и половина това е втората голяма инвестиция, която са принудени да правят собствениците на изби. За монтирането на новите уреди за отчитане на алкохолния градус са необходими стотици хиляди левове и едва ли всички производители ще могат да заделят тези средства. В условията на криза този контрол не е удачен, категоричен е проф. Моллов.


Той е възмутен и от факта, че Агенция "Митници" са определили наредбата да влезе в сила на 1 юли тази година, без да се съобразят с мнението на НЛВК. "Ние не сме против контрола, но той трябва да е адекватен. И сега има уред, който измерва точно алкохолния градус, но системата за онлайн режим, която тествахме експериментално, не е изправна. Установиха се големи различия при отчитането на влагания спирт в реално време. При липсата на техническа готовност не сме съгласни системата да стартира в този вид", заяви проф. Моллов. Председателят на НЛВК е убеден, че този вид контрол няма да намали сивия сектор в бранша, защото на него са подложени само регистрираните винзаводи, които работят на светло.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:09 · 03.04.2013
ще фалират защото големите продават оцветен нискокачествен картофен спирт за ракия.но едно да знаят тези големи пройзводители които натискат малките пройзводител,ние не пием измислени напитки на основа картофен белгийски спирт,значи и вие ще фалирате.вие тровите хората с измислени спиртни напитки които нито българина нито чуждинеца пият ха ха ха.каквото повикало такова се обадило.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент