21:15 ч.

20.08.13

1 мин.

1265

9

1

Гласуват отказ на държавата от златната си акция в БТК

от в. "Стандарт" |

Гласуват отказ на държавата от златната си акция в БТК
Снимка: Илияна Кирилова

София. Държавата може да се оттегли от контрола над телекома БТК, като се откаже от златната си акция. Това сочи покана за свикване на общо събрание на акционерите на БТК, която е публикувана в Търговския регистър.


Първа точка в дневния ред на общото събрание, насрочено за 16 септември, е отмяна на изключителните права на държавата, чрез превръщане на т. нар. златна акция в обикновена поименна безналична акция. Преференциалната акция дава право на държавата да поставя вето при решения, свързани с компанията.


При условие, че новият мажоритарен собственик на телеком "Вива телеком България" ЕАД придобие всички акции, то дружеството ще смени юридическата си форма от акционерно дружество на еднолично акционерно дружество.


Така реално БТК (Виваком) ще престане да бъде публична компания, която се листва на Българска фондова борса. Пълен анализ на изпълнението на приватизационния договор за БТК (между България и предходните собственици на компанията) е поискал от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол зам.-министърът Георги Тодоров, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.


Очакваме информацията до десетина дни, след което на нейна база ще бъде решено какво ще правим със "златната акция" на държавата в телекома, обясниха от ведомството на министър Данаил Папазов. Именно министърът на транспорта представлява държавата чрез преференциалната златна акция.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:04 · 20.08.2013
Ето къде е далаверата: По неофициална информация предишните акционери на БТК са се съгласили да внесат в хазната около 150 млн. лв. срещу това държавата да се откаже от воденето на съдебни дела, златната акция, както и да вдигне ипотеките, които е наложила върху стотици имоти на БТК, съобщава в. "Труд".
релублика българия · 21:41 · 20.08.2013
няма да отстъпя българския чадър скъпи бончук другарите ме уговарят да се примиря и да отстъпя на дауните от лондон чадъра защото някой се качил на магарето знаеш кое знаеш реших не ще атакувам в съда последователно и трезво лъвската позиция а вие си товарете белия кон в истанбул без мен пандора
Потребител · 21:58 · 20.08.2013
@релублика българия НЕЩО ТИ ХЛОПА САЧМАТА
Потребител · 21:40 · 20.08.2013
тази сделка е започната от служебното правителство
Потребител · 21:34 · 20.08.2013
ПОСЛЕ МОМАТА И САЧМАТА ПАК ЩЕ РЕВАТ ЧЕ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ОГРАБВАТ НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО.
КОМУНЕТАТА ПРОДАВАТ БЕЗ ПАРИ НО С ГОЛЕМИ КОМИСИОННИ А СИДИРУВЧЕТАТА НАЦИОНАЛИЗИРАТ КАТО ИЗКУПУВАТ 10 ПЪТИ ПО СКЪПО ПАК ЗА КОМИСИОННИ. А ПОСЛЕ УТЕ И МАНГО ГИ КАРАТ В СОФИЯ ЗА ЕДНА БАНИЧКА ДА ВИКАТ ЗА ТЯХ...БЪЛГАРИЙО ПРИБЕРИ СИ ВЕРСИИТЕ...
теле от видин · 21:32 · 20.08.2013
аз съм на линия 07 девочка сама съм в къщи ати освен секс телефон за 55 години на титаник друго нищо не измисли нис от гафове симе пандора
Потребител · 21:30 · 20.08.2013
Затвор за тоя комунистически червей Ц.Василев. Ако не иска затвора - тогава гроб!!!!
Потребител · 21:28 · 20.08.2013
НЕЗАВИСИМО КАКВА ЩЕ Е ФОРМАТА НА СОБСТВЕНОСТ, ТАЗИ КОМПАНИЯ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ И Е РЕДНО ДЪРЖАВАТА ДА ЗАПАЗИ ЗЛАТНАТА СИ АКЦИЯ С ПРАВО НА ВЕТО В ОПРЕДЕЛЕНИ СЛУЧАИ. ВСЕКИ КОЙТО Е ИСКАЛ ДА Я КУПИ Е БИЛ НАЯСНО ПРЕДВАРИТЕЛНО СЪС СИТУАЦИЯТА!
Потребител · 21:32 · 20.08.2013
@Потребител ПРИВАТИЗИРАЙТЕ И ДАНС, А ПОЛИЦИЯТА ПРЕСТРУКТУРИРАЙТЕ НА ЧАСТНИ СОТ-ОВЕ. И ДА ПАДНЕТЕ ОТ ВЛАСТ, ТЯ ПАК ЩЕ Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент