19:55 ч.

25.02.13

1 мин.

2278

6

2

Бизнесът се жалва от гръцки фирми

от Владимир Симеонов |

Бизнесът се жалва от гръцки фирми

Обещават високи заплати, но не плащат нищо на работниците


Бизнесмени алармират за нелоялна конкуренция на гръцки фирми в Пиринския край. Те настояват за приемането на по-твърди законодателни мерки, с които да се следи изкъсо дейността на некоректни предприятия, собственост на гърци. Най-често става въпрос за нарушения на фирми в шивашката индустрия.


Гръцките работодатели пристигат в района и отварят шивашки цехове. Обещават по-високи заплати на работниците. После обаче започват да бавят месечните възнаграждения, а често дори не плащат нищо на своите подчинени. "Има случаи, при които гръцки бизнесмен работи тук няколко месеца, задлъжнява на работниците. Накрая си прибира тайно машините и изчезва. А дължи и заплати, и осигуровки, и данъци", твърдят бизнесмени от Сандански. На практика няма институция в страната, която да принуди гръцките фирми да се издължат на работниците си, а държавата стои безучастна, допълват те. В същото време собствениците на тези предприятия печелят от изработената от българи продукция. "В един момент обаче решават да напуснат страната ни и няма никакви санкции за тях. Просто закриват производството, изнасят машините и техниката, а оставят сериозни задължения към работниците и държавата ни", категорични са наши работодатели.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:07 · 26.02.2013
А случая на магистрала Люлин дескриминацията на българските работници какво направи тотьо и бойко,затвориха си очите.
Митко · 01:06 · 26.02.2013
Гърци-комуняги?!Дали е истина?По-скоро са шайка бандити,дето трябва да се бесят без съд и присъда.Като Казимир Ернрот - минитър на отбраната 1880-1881,който за 6 месеца се е справил с бандитските шайки в България по онова време.
Отечество · 21:02 · 25.02.2013
А ми как да си ходи мафията бе хора? власта и всичко нали е у тях. Народния съд дето е разстрелвал нашата интелигенция след 09-09-1944 сега не може да възкръсне и да застрелва тях комунягите. Какъв напредък и развитие да има държавата, с тези Комунисти и ДС, нали те създадоха всичката каша и батак в БГ? А НАРОДА ЛИ?
Потребител · 20:51 · 25.02.2013
Не разбрахте ли че нашите профсъюзи са най-голямата мафия и затова правителствата се сменят но накрая пак си вървим по старому.Този проблем с шивашките цехове на гърци в пиринско е повече от 10 години,но ако се спомене за тях е някое едно минутно репортажче и всичко приключва дотам.ДОЛУ МАФИЯТА,ДА СИ ВЪРВЯТ ПРОФСЪЮЗИТЕ.
Потребител · 20:50 · 25.02.2013
Хубава работа ама българска, такава ни е управата за сега наследство на КОМУНИЗМА хубавия строй, мамка ви комунистическа. Вашите майки, жени и дъщери им плащат редовно нали?Жалко за хорицата. На гея Станишев неговата си получава редовно парите нали.
Потребител · 20:09 · 25.02.2013
ами как откриват цех без да са регистрирали фирма??? След това къде са ония п...си от профсъюзите,май само държавната софра харесват!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент