Бар с 1.50 оборот за пред данъчните

Бар с 1.50 оборот за пред данъчните    | StandartNews.com

Варна. Бар на морето отчита 1.50 оборот. При дистанционно наблюдение на нощно заведение с жива музика варненските данъчни са установили, че отчетеното е нереално ниско. Често дневните отчети са 1.50 лв., като има дни, в които  фискалното устройство изпраща към НАП нулеви отчети. Екип на „Оперативни проверки” е посетил луксозния бар и в тяхно присъствие оборотите достигат 1 400 лв. Информацията от компютрите на заведението е копирана от инспекторите и при извършения анализ до момента са установени 70 000 лв. укрит оборот, като дневните обороти от снетата информация се движат между 1200 и 1400 лв.  На фирмата ще бъде извършена пълна ревизия за 5 години назад, съобщиха от НАП-Варна.

При извършена проверка на шоурум за търговия с метални врати - гаражни, е установено, че фирмата е укрила 67 000 лева оборот за последните 8 месеца. Проверката е извършена по сигнал на граждани, на които не са издадени касови бележки за извършените покупки.  В хода на проверката данъчните са иззели 40 договора за изпълнени поръчки, по които няма издадени касови бележки или плащания по банков път. Всичките 40 клиенти на фирмата са потвърдили писмено пред данъчните, че за закупените врати са извършили плащанията в брой, без да им бъдат издадени фискални бонове. Фирмата е отчитала само извършените продажби на други фирми, на които е издавала фактури и касови бележки. Предстои пълна ревизия на търговеца, с цел да се установят и начислят реалните обороти и дължимите данъци.

Дистанционното наблюдение на фискални устройства във Варна и областта е засилено от началото на годината. При установяване на съмнително ниски обороти обектите ще бъдат посещавани от екипи на „Оперативни проверки” и поставяни под физически контрол.

Сигнали за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки могат да се подават чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700,припомнят от там.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай