Банско стана Вавилон

10 000 нашенци и комшии напълниха курорта за Коледа

Банско стана Вавилон | StandartNews.com

Благоевград. За Коледа истинска туристическа вълна от южната ни съседка заля Банско, който се превърна в съвременен Вавилон.

Kala Christougenna – този гръцки поздрав за Честито Рождество Христово се чуваше почти навсякъде из курорта.

Близо 10 000 нашенци, гърци, сърби, македонци, румънци, турци, руснаци, израелци и англичани атакуваха града за коледните празници, въпреки че цените на нощувките скочиха с 10%-20%. 3 нощувки със закуска в тризвездните хотели вървяха от 150 до 200 лева на човек, в комплексите, 4 звезди, тази услуга струваше от 250 до 300 лева. В повечето цени се включваше и коледен обяд, както и много екстри – плувен басейн, сауна, парна баня, фитнес, джакузи, транспорт от хотела до начална станция на лифта и обратно, безжичен интернет, паркинг.

„Доволни сме, това е повече от добро начало на новия зимен сезон. Някои от базите са пълни на 100%. Най-много са гърците, които решиха да посрещнат Коледа в нашия курорт. Със сигурност гостите ни са над 8000-9000 души. Има и достатъчно сняг в планината, така че всичко е наред и туристите ще останат доволни от престоя си тук”, заяви председателят на Туристическата асоциация на Банско Мариана Спасова.

Само пистата на Платото не работи за скиори и сноубордисти, защото там няма оръдия за изкуствен сняг. Всички останали над 15 трасета са отлично обработени и отворени, увери Иван Обрейков, който е маркетинг директор на фирмата-концесионер на ски зоната.

Хиляди са любителите на белия спорт и на Бъндеришка поляна, и на Шилигарника. „Времето е само за ски, настроението на туристите е отлично. Банско в момента е един интернационален курорт”, каза още Обрейков.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай