В НСФБ смятат, че медиите внушават опасност от разпад на Обединени патриоти

Снимка: БГНЕС архив

В НСФБ смятат, че медиите внушават опасност от разпад на Обединени патриоти | StandartNews.com

Медиите рисуват апокалиптични картини и внушават опасност от ескалация на напрежението и разпад на Обединени патриоти, заяви пред БНР Борис Ячев от Националния фронт за спасение на България.

"Ние сме отговорни хора. Такива крайни мерки, за които говорите - народните представители от НФСБ, ръководството на НФСБ, самият господин Валери Симеонов, аз като заместник-председател - до подобни крайни мерки би се стигнало само след много сериозен анализ, много сериозни разговори вътре в групата, вътре в коалиционния съвет, и след сериозно обмисляне и вземане на решение от ръководството на НФСБ. Казвам го като етап. Това не е нещо, което емоционално може да бъде предизвикано или обявено, или решено само от един човек или от няколко души. Пак казвам, при нас думата, която е водеща, е думата "отговорност", подчерта Ячев.

"При всички случаи ще искаме тези послания за единство, за смиряване на егото да станат като разговор в коалиционния съвет и в рамките на парламентарната група, защото там е мястото, където се решават проблемите. С изказвания пред медиите мисля, че проблемите само се нагнетяват," сподели депутатът от НФСБ.

За фалшивите новини и анализа на трите центъра на разпространението им, сред които според ГЕРБ фигурират БСП, президентството и кръгове около банкера Цветан Василев, Борис Ячев поясни: "Колегите от ГЕРБ не са го споделили. Научихме го от трибунката. Ние самите сме потърпевши от фалшивите новини, така че една подобна акция може би е необходима, не сме канени, не участваме в нея."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай