Цацаров: Финансирането на тероризма не познава граници

Цацаров: Финансирането на тероризма не познава граници | StandartNews.com

"България разполага със законодателство, което отговаря на съвременните стандарти, посочи главният прокурор Сотир Цацаров при откриването на конференцията "Борба срещу финансирането на тероризма - от законодателство към практика.

Форумът се провежда в Народното събрание с участието на евродепутати и лидери на парламентарни групи, както и председателят на НС Цвета Караянчева. Приветствия поднесоха лидерите на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ и на ГЕРБ - Цветан Цветанов.

Пред тях Цацаров припомни, че финансирането на тероризма не знае граници, но и похвали българското законодателство в тази посока. Напомни също, че в началото е имало сериозна съпротива срещу законодателните антитерористични мерки и обвинения за нарушаване на човешките права. Те се чули включително и от пленарната зала.

"Времето доказа, че сме на прав път и тези конюнктурни слова отдавна са забравени, заключи главният прокурор. Той похвали прокурорите и съдиите от спецпрокуратурата и спецсъда, че са придобили немалък практически опит.

Във форума участват и Натали Гризбек, която оглавява специалната комисия по въпросите на тероризма в Европарламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай