20:55 ч.

08.03.18

2 мин.

0

0

0

„Столичен електротранспорт" дава шанс на жените

от редактор |

„Столичен електротранспорт" дава шанс на жените

„Столичен електротранспорт" ЕАД стана първата българска компания, която се присъедини към инициативата на Европейската комисия – „Жените в транспорта – платформа на ЕС за промяна" днес. Между ръководството и синдикалната организация на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) беше подписана съвместна декларация за мерки, водещи до повишаване на заетостта и кариерното развитие на жените в дружеството. В Международния ден на жената подписи под документа положиха лидерът на синдикалната организация на СТСБ Емилия Иванова и изпълнителният директор инж. Евгени Ганчев в присъствието на председателя на СТСБ и вицепрезидент на Европейската транспортна федерация (ЕТФ) Екатерина Йорданова и Десислава Чомпалова, член на борда на директорите. Гост на церемонията бе Валери Латрон, зам.-председател на ЖК на ЕТФ и Милка Костова от ЖК на СТСБ. С документа двете страни се ангажират да работят активно за повишаване на заетостта, подобряване на качеството на работните места и създаване на условия за кариерното развитие на жените в транспортния сектор.


„Днешното споразумение е част от работата на Женския комитет от 2009 г. и е поредната стъпка напред. Статистиката говори сама за себе си – от близо 2000 души, които работят дружеството, една трета а жени като много от тях са водачи", заяви при подписването Емилия Иванова.


„Трудно поемам ангажименти, но като ги поема ги реализирам", гарантира с подписа си и изпълнителният директор на дружеството.


„Платформата за промяна стартира в края на ноември 2017 г. по идея и след двугодишна работа от страна на синдикатите в лицето на ЕТФ, които на базата на опита, проучванията и анализите, успяха да убедят Eвропейската комисия, че навлизането на повече жени в този сектор ще подобри условията на труд като цяло, ще привлече повече жени и младежи в сектора и ще подобри икономическите резултати на компаниите", заяви Екатерина Йорданова.


„Искам да ви поздравя, защото нашата европейска конфедерация има много синдикални организации, но малко от тях като СТСБ могат да се похвалят с такива силни практически резултати като вашата", заяви Валери Латрон.


След подписването на декларацията Десислава Чомпалова като представител на жените в борда на директорите коментира: „Нашето дружество ще продължи да работи с удвоени усилия и да дава пример в равнопоставеността и женската заетост. Мен беше много полезно да участвам като социален партньор в организирания от СТСБ Европейския форум по равнопоставеност и заключителната конференция по проекта „Жените в транспорта – обучение за стойностна заетост (EVE)".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент