Слънчево и топло в Деня на независимостта

Слънчево и топло в Деня на независимостта | StandartNews.com

В празничния съботен ден обаче, когато ще отбележим годишнина от обявяването на българската Независимост, времето ще остане слънчево.

Ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи, успокояват синоптиците. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В Източна България ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, за София - около 28 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 21 градуса, на 2000 м - около 15 градуса.

И по Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

През първата есенна седмица времето ще бъде доста динамично, с чести промени на вятъра и температурите. До вторник ще е почти без валежи, с променлива облачност.

През нощта срещу неделя вятърът от северозапад временно ще се усили, в Източна България по-късно в неделя ще стане североизточен. Температурите ще се понижат, повече в Северна и Източна България. Още вечерта вятърът ще отслабне и през нощта срещу понеделник ще се смени с югозападен.

В понеделник температурите временно ще се повишат. През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Във вторник ще бъде доста ветровито и ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават.

Нощта срещу сряда вятърът ще се ориентира от изток-североизток и временно ще отслабне, в четвъртък отново ще се усили. Облачността ще се увеличи и по-често ще бъде значителна. Ще има и валежи от дъжд, по-значителни и на повече места в четвъртък и петък. По най-високите части на планините ще вали сняг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай