Шеф на "Пирогов": Търси се конфликт, не решение, заплатите при нас се плащат навреме

Шеф на "Пирогов": Търси се конфликт, не решение, заплатите при нас се плащат навреме | StandartNews.com

По отношение на заплатите, всички основни възнаграждения през цялата година по трудов договор са получавани навреме и в пълен обем, обяви на брифинг зам.-директорът по лечебната дейност УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" проф. Николай Габровски във връзка с протестите пред болницата срещу ръководството ѝ.

„Допълнително материално стимулиране също е давано в продължение на цялата година и се дава винаги, когато финансовото състояние на болницата позволява. Останалите неща за декларации, реформи и тъй насетне, не се коментират, защото на практика решение за такова разделение и заповед за промяна в структурата няма. Поради липса на такава заповед никой не трябва да подписва нищо", коментира проф. Габровски и подчерта, че всичко това са инсинуации. „Всеки ден се подписват десетки молби за напускане и десетки за постъпване. Болница „Пирогов" е с персонал от 2100 души. Представете си, ако има 20 молби, какъв процент е това. Парите, които се получават над основните заплати, са нещо, което сме направили в повече", посочи той.

Във връзка с това, че за предишния месец не са изплатени допълнителните материални стимулирания, проф. Габровски уточни, че това забавяне е наложително, но парите не са загубени. „Те са отчетени и всички ще си ги получат. Те са много добре осведомени за това. Смята, че това е големият проблем – че въпреки че част от хората, които виждаме на улицата, са уведомени за всички тези неща, с тях е разговаряно, знаят какъв е ходът на реформите, били са част от структурирането и хода на предстоящите реформи, те сякаш нищо не знаят и водят тази лична битка", каза още проф. Николай Габровски.

Очевидно се търси конфликт, а не решение, обобщи Габровски. „Днес имахме срещи с началниците на клиники. Остро протестираме срещу начина на взимане на решения от бивши синдикални лидери и представители на няколко звена по отношение на представянето на болница „Пирогов" пред обществото, на поставянето на оценки и квалификации, както и по отношение на оронването на престижа на всички професионалисти, които работят тук. Изложените тези можем да приемем единствено като акт, целящ да се урони дългогодишно граденият авторитет на лечебното заведение за безотказна спешна помощ", заяви той.

По думите му така предприетите действия и думи намират и за удар по стабилността на системата на здравеопазването. „Не е ясно кой и защо се стреми, посредством всякакви средства да саботира реформата в лечебното заведение. Болницата отчита подобрени финансови резултати, особено през последните месеци, допълнителни средства от НЗОК. Никой не е трябвало да подписва декларации за преназначаване с изпитателен срок. Всякакви други твърдения са опит за оронване на престижа и авторитета на „Пирогов" и насаждане на конфликти вътре в самата болница", обясни зам.-директорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай