Пожарът в Рила изпепели 1600 декара

Пожарът в Рила изпепели 1600 декара | StandartNews.com

Благоевград. Пожарът в Рила е унищожил 1600 декара, като по-голямата част от тях са сухи треви в скален масив, а само около 200 декара е гора.

Пожарникарите продължават опитите да изгасят огъня, който бушува вече пети ден. Все още не е напълно овладяна само най-стръмната част. Ако утихне вятърът и има нужда, в гасенето може да се включат хеликоптерите, които са в готовност.

Състоянието на ранения вчера в катастрофа служител на парк Рила се подобрява и опасност за живота му няма. Все още се изясняват причините, довели до инцидента, при който кола с четирима пожарникари се преобърна в крайпътно дере.

Не се изключва вариантът умората от работата да е оказала влияние, но колегите от полицейско управление Рила изясняват причините за катастрофата", заяви комисар Гроздан Христов, директор на ОД ПБЗН- Кюстендил.

Тази нощ е била четвъртата безсънна за шефа на пожарната в Кюстендил. Над 150 пожарникари помагат за овладяване на пожара в местността "Бели бор".

Решено е и днес да не се допускат доброволци до огъня, защото е останала само най-стръмната и опасна за неподготвени хора част на склона. Надеждите са днешния пети ден на огнената стихия да е последен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай