12:36 ч.

27.08.12

1 мин.

1431

1

0

Пожарът в Рила изпепели 1600 декара

от Стандарт Нюз |

Пожарът в Рила изпепели 1600 декара
Снимка: Стандарт Нюз

Благоевград. Пожарът в Рила е унищожил 1600 декара, като по-голямата част от тях са сухи треви в скален масив, а само около 200 декара е гора.

Пожарникарите продължават опитите да изгасят огъня, който бушува вече пети ден. Все още не е напълно овладяна само най-стръмната част. Ако утихне вятърът и има нужда, в гасенето може да се включат хеликоптерите, които са в готовност.

Състоянието на ранения вчера в катастрофа служител на парк Рила се подобрява и опасност за живота му няма. Все още се изясняват причините, довели до инцидента, при който кола с четирима пожарникари се преобърна в крайпътно дере.

Не се изключва вариантът умората от работата да е оказала влияние, но колегите от полицейско управление Рила изясняват причините за катастрофата", заяви комисар Гроздан Христов, директор на ОД ПБЗН- Кюстендил.

Тази нощ е била четвъртата безсънна за шефа на пожарната в Кюстендил. Над 150 пожарникари помагат за овладяване на пожара в местността "Бели бор".

Решено е и днес да не се допускат доброволци до огъня, защото е останала само най-стръмната и опасна за неподготвени хора част на склона. Надеждите са днешния пети ден на огнената стихия да е последен.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Доброволец · 12:50 · 27.08.2012
Без самоотвержените граждани, кой ще го угаси ? Пухкавите горски или уморенеите пожарникари ?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент