15:06 ч.

29.05.13

1 мин.

1858

2

0

Потомък на Яворов написа първата приказка игра

от Матей Бонев |

Потомък на Яворов написа  първата приказка игра
Снимка: Матей Бонев

Стара Загора. Издънка от Крачоловия род, дал на България и на света гениалния поет Пейо Яворов, написа първата приказка игра. "Големите приключения на малкото таласъмче има 100-ина варианта и 20-ина финала". С тези думи я представи в сряда авторът й - 31-годишният старозагорец Никола Райков. Основната читателска таргет група според него са родителите на деца, които още не могат да четат. Татко или мама трябвало да четат на своите питомци приказката, а след всяка глава, хлапетата ще избират по коя от многото пътеки на разказа да продължат. Негласен консултант на автора е бил 4-годишният му син Румен. Никола му прочитал всяка от завършените глава с няколкото варианта и малчуганът избирал продължението.


Според Райков книгата му приказка нямала аналог не само у нас, но и книжния пазар по света. Тя можела да бъде прочетена безплатно в електронен вариант и се продава само онлайн след заявка.


Никола Райков е завършил информационни технологии в Чикаго, но не могъл да се приспособи отвъд океана и се завърнал у нас. Той имал публикувани разкази и приказки за възрастни в различни сборници, но това била първата му самостоятелна книга.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:15 · 30.05.2013
Разбира се, че няма нищо революционно в интерактивния формат. Уникалното в случая е, че за пръв път (и то не само в България) книгата е създадена за най-малките.
Потребител · 15:38 · 29.05.2013
Аз си спомням, че като малък (сега съм на 25, става въпрос за 94-95 година) четох Книги - игри, в които идеята е същата - имаш една история и различни избори, които те прехвърлят към различни страници на книгата и по този начин към различна история. Нищо революционно няма в тази идея. Дано поне успее човека , по този начин ще спечели той и децата, защото малчуганите в момента не четат, а играят игрички на телефоните.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент