Поредна условна присъда за двойния убиец от Джебел

Поредна условна присъда за двойния убиец от Джебел | StandartNews.com

Момчилград. Поредна условна присъда от 1 година затвор и 2 000 лева е наказанието на 18-годишния Мерт Мехмед за откритата при задържането му марихуана. Това е решението на съдия Йордан Геров, председател на Момчилградския районен съд след споразумение между прокуратурата и служебния защитник на Мерт за прекратяване на наказателното производство, съобщава kardjalinews.bg.

Мерт Мехмед, който за пореден път влиза в съдебната зала, се призна за виновен и приема наказанието „лишаване от свобода" за срок от една година, условно, глоба в размер на 2000 лв., както и разноските по делото. Според прокурора споразумението не противоречи на закона и морала.

Младежът от Джебел бе обвинен за убийството на 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеря. На 26 април, няколко дни след жестокия инцидент, Мерт Мехмед бе задържан в Джебел. Телата на майката и детето бяха открити в апартамента, в който са живеели. При претърсването у Мерт е открита марихуана – 0.2243 грама на стойност 1.35 лева.

На 29 април т.г. Окръжният съд в Кърджали реши да остави в ареста убиеца от Джебел Мерт Шукрия Мехмед. Съдия Пламен Александров уважи искането на окръжния прокурор Светлозар Лазаров за налагане на най – строгата мярка „задържане под стража" на 18-годишния младеж, който извърши жестокото двойно убийство на 24- годишната Джейда и дъщеря й Джейлян на 7 години в апартамент в Джебел. Обвинител №1 пледира за най–тежката мярка с мотива, че извършеното от Мерт деяние е с особена жестокост - убийство на две лица, едното от които непълнолетно, и има опасност Мерт да се укрие или извърши друго престъпление. Окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров припомни тогава и факта, че младежът вече има влязла в сила присъда пробация за кражба и още 5 висящи дела. От жилището на жертвите си Мерт е откраднал 300 лева и 2 мобилни телефона.

В началото на юни т. г. убиецът от Джебел получи условна присъда от Районния съд в Момчилград за кражба на прахосмукачка и телевизор на стойност 538 лв. Младежът е задигнал вещите от заведение в Джебел в края на януари тази година. Двойният убиец получи присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок.

Мерт Мехмед беше задържан от полицията на 27 април. Разследването на убийството продължава и се очакват резултатите от голям брой експертизи. При задържането на Мерт направи пълни самопризнания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай