13:20 ч.

11.09.18

2 мин.

0

2

0

Петя Аврамова е цар на преговорите

от редактор |

Петя Аврамова е  цар на преговорите

Няма от какво да се притесняват кметовете след като стана ясно, че бъдещият министър на регионалното развитие е инж. Петя Аврамова.Тя ще замести Николай Нанков, който дни наред събираше подкрепата на колеги, кметове и бизнеса заради професионализма и всеотдайността си. Новата министърка също добре познава всички кметове и на властта, и на опозицията в досегашното й качество на зам. председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.


Наясно е и с бизнеса, защото започва кариерата си в частна проектанска фирма.
Нейните приемни дни като депутат са едни от най-посещаваните в страната, защото дава практични и полезни съвети за региона. Ползва се и с изключителна популярност сред учениците в региона заради уникалната й кампания, с която насърчава четенето - „Книгата – мой приятел".


Аврамова е родена на 29 май 1963 г. във Враца. Тя е един от най-опитните кадри на ГЕРБ и депутат вече трети мандат от Врачанския избирателен район. В сегашното Народно събрание Аврамова освен зам.-председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, тя е и член на комисията по енергетика.


Областен координатор е на ГЕРБ във Врачанско. Беше кандидат за кмет на Враца от партия ГЕРБ по време местните избори през 2011 г., но губи с малко надпреварата от издигнатия от инициативен комитет Николай Иванов. 4 години по-късно обаче тя има съществен принос за спечелването на мандата от сегашния кмет Калин Каменов.


Аврамова е председател на Общински съвет във Враца (2011 - 2013 г.) и зам.-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.). Именно като зам.-кмет Петя Аврамова успява да се преодолее всички бариери, които от години пречат на реализацията на най-големия инвестиционен проект на общината - за водния цикъл на Враца, който е на стойност над 136.373 млн. лв, от които 124 млн. лв. беше безвъзмездната помощ.
За това навярно й помагат и основните качества на зодията Близнаци, под чийто знак Аврамова се е родила - владеене на диалога и преговорите до съвършенство, както и безкористност и жертвоготовност за идеята.


Проектът мина дори и през тресавището на едни от най-тежките отчуждителни процедури на имотите на над 480 собственици.
Преди да влезе в политиката, Петя Аврамова е съсобственик в проектантската фирма "Климадизайн", която е създала заедно със сестра си Мая. За познатите Аврамова е много земен човек, който изключително цени семейството и приятелите си, а за колегите си тя е технократ със завидна работоспособност.


Опита й като общинар и депутат ще й помогнат да навлезе бързо в работата на строителното министерство, още повече че досега е работила много тясно с министър Николай Нанков.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:37 · 12.09.2018
Нещастник
Потребител · 13:27 · 11.09.2018
За сетен път лъсна простотията на ГЕРБ(Грабим Редовно Република Булгаристан)! От тримата за назначаване, двамата са абсолютни КАЛИНКИ! Нищо старо не са забравили управляващите, а характеристиката за тях на ЦветанЪТ на мисълта, Цвъки Ух е просто смешна ! Интересно КОЙ ги хареса тия тримата ???! Едната била зам. кметица и сега хоп министърка, а другия се занимавал с финанси, сега изведнъж в министерство от което си няма хал хабер, и третия пък бивша мъжка секретарка и шофьор на Мето Илиенски от ВИС ! АБЕ, ПЪЛЕН ЦИРК !!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент