Павлова: Служебното правителство взема страна в изборите

Не сме подвели никой със санирането, обяви бившият министър

Павлова: Служебното правителство взема страна в изборите | StandartNews.com

Служебното правителство на проф. Огнян Герджиков за пореден път показа за кого работи и взема страна в изборите. Това заявиха от ГЕРБ. Повод за това е пресконференцията на служебният министър на регионалното развитие Спас Попниколов. В нея той обяви, че има интерес към програмата за саниране, но и липса на пари за задоволяване на всички желаещи. "2000 сдружения на собствениците чакат и още 2000 са по пътя на регистрацията. Това е трикратно завишение на желанията спрямо възможностите при програмата", отчетоха от МРРБ по-рано през деня. Попниколов обяви също, че нямало достатъчно контрол при ремонтите.

Ексминистърът на регионалното развитие от кабинета "Борисов 2" Лиляна Павлова опроверга твърденията и съмненията за програмата за безплатно саниране. "За пореден път се налага да даваме информация по поредните внушения на служебния кабинет, защото те приличат на предизборни спекулации", отбеляза Лиляна Павлова. Тя напомни, че програмата започна през 2015 г. и имаше заложен 1 млрд. лева. "Ние винаги сме казали, че първият милиард е само началото. Отстояхме и втори. Ние винаги говорим с факти и никога никого не сме подвеждали", увери Павлова. И отхвърли твърденията, че са от ГЕРБ са излъгали и скрили. "Това са спекулации и опит да си преписват неясни заслуги", отбеляза Павлова.

Тя уточни, че при недопустимите разходи по санирането няма да са за сметка на живеещите в сградите, а за самите общини. По отношение на контрола пък имало заложени механизми за следене на 3 нива. "Ние за сметка на програмата плащаме и допълнителен независим контрол. Има много строги изисквания за гаранция за качество", обясни ексрегионалният министър. "Искаме да спрем всякакви спекулации, защото така кабинетът дава възможност на нашите опоненти да ни критикуват по най-успешните политики - инфраструктура и саниране", заключи Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай