Осъдиха на 27 г. затвор студент за убийство с чук

Осъдиха на 27 г. затвор студент за убийство с чук | StandartNews.com

Велико Търново. Апелативният съд в Търново осъди на 27 години затвор студента от Севлиево Петър Петров, който уби с чук приятеля си Павел Христов през 2011-а година.

17-годишният съучастник на Петров Ник Георгиев получи 7 години затвор.

На 29 септември 2011 г. студентът по психология Петър Петров и ученикът Ник Георгиев убиха зверски и се опитаха да изгорят приятеля си Павел Христов, защото "ги дразнел". 22-годишният младеж изчезна след купон в апартамента му в Севлиево. След двумесечно разследване полицаите задържаха 20-годишния Петър и единайсетокласника Ник.

Делото беше гледано втори път, след като Върховният касационен съд го върна отново на апелативна инстанция. Предишната присъда на студента Петров беше по-лека - 13 години затвор. За ученика наказанието беше в същия размер.

Според обвинението, след купона двамата повикали Павел да търсят земеделска площ край с.Боаза. В района на севлиевското село те спрели колата, пребили го с чук и се опитали да запалят тялото. Като се прибрал, по-големият Петър не издържал и разказал на баща си. След няколко дни родителят се опитал да прикрие следите им и преместил трупа в дере, където го заровил. При претърсване полицаите открили в района части от трупа, дрехи, чука, с който е извършено убийството.

Момчетата са признати за виновни за убийство, извършено с особена жестокост. Магистратите обаче приели, че Ник искрено се е разкаял за извършеното, докато Петър го направил формално и неискрено, като през цялото време се опитвал да прехвърли вината на по-малкия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай